E-Development
Forside -> Optimering

Web-standard optimering

Størstedelen af de danske websider følger ikke web-standarderne, men benytter i omfattende grad ukorrekt og forældet kode. Dette resulterer i langsomme websider, som ofte ikke er kompatible med alle web-browsere.

Når vi gennemfører en web-standard optimering evaluerer vi både din websides HTML og CSS, og finder en måde at strømline dem begge på, således at du får en renere og mere logisk kode, som følger web standarderne.

Ved en web-standard optimering opnår du:

  • Hurtigere sideindlæsning & mindre serverbelastning
  • Øget søgemaskine tilgængelighed
  • Fremad- og bagudrettet browserkompatibilitet

Alt i alt bliver din webside mere tilgængelig - både for dine besøgende og for søgemaskinerne.

Hurtigere sidevisning & mindre serverbelastning

Skal dine besøgende vente i lang tid før din websiden bliver vist, bliver de utålmodige. Jo længere tid der går, før der kommer noget frem på skærmen, jo større er sandsynligheden for at den besøgende forlader din webside - til fordel for din konkurrent.

Ved en web-standard optimering, omkoder vi din webside, for på den måde at fjerne den unødvendige og fejlfulde kode og erstatte den med struktureret og korrekt kode. I de fleste tilfælde er vi i stand til at reducere din HTML med 30-70 % uden at ændre i udseende, indhold eller funktion. Din webside bliver simpelthen hurtigere.

Optimeringen resulterer ligeledes i en mindre serverbelastning. Ejer du en større webside hvor du betaler for servertrafikken, betyder dette en væsentlig økonomisk besparelse.

Søgemaskine tilgængelighed

Søgemaskiner arbejder meget på samme måde som det menneskelige øje. Hvis der er for meget ustruktureret og fejlfyldt HTML er det svært for søgemaskinerne at forstå det. De kan ikke finde ud af hvad der er hvad, og kan have svært ved at vurdere hvor relevant siden er. Ved at optimere strukturen i din HTML gør du det nemmere for søgemaskinerne, at se det du forsøge at vise dem. Således bliver det nemmere for en søgemaskine at få adgang til og evaluere, information på siden, og den bliver indekseret mere korrekt.

Mængden af HTML-kode på en webside har ligeledes en betydning for hvordan søgemaskiner vurderer den. Relevansen af et søgeord bestemmes som regel ud fra hvor mange gange dette ord optræder på siden, set i forhold til antallet af tegn på siden. Er din HTML-kode fyldt med en masse unødvendig kode, vil din chance for en god placering i søgemaskinerne mindskes.

En optimering af den bagvedliggende kode bør altid være en naturlig del af en søgemaskine optimering. Således hjælper du søgemaskinerne med at forstå din webside.

Browserkompatibilitet

Der tages i dag udgangspunkt i web-standarderne når der udvikles browsere. Det betyder, at websider der følger standarderne også i fremtiden vil blive vist korrekt. Samtidig er standarderne skrevet så alle gamle browsere stadig forstår den grundlæggende struktur i dit dokument.

Web-standarderne er altså designet med henblik på både fremad- og bagudkompatibilitet, således at websider, der følger standarderne, kan ses på alle browsere, både gamle, nutidige og fremtidige.